Zajímavosti

Italské houbaření

V italské kuchyni najdeme houby na 100 a 1 způsob – jako součást masových pokrmů, náplň raviol, v rizotech, polentě a těstovinách, ve slaných koláčích, na pizze, nakládané v oleji.. Z tohoto důvodu jsou Italové

Číst dále »
čočková polévka
Recepty

Novoroční čočková polévka

Mohlo by se vám zdát, že klasická čočková novoroční nemá nic společného s Itálií. Opak je ovšem pravdou! Italské vánoční svátky jsou přímo spojené s tímto tradičním jídlem. Čočka se na různé způsoby v Itálii podává na Silvestra

Číst dále »
Recepty

Dýňové rizoto

Možná rádi tvoříte s dětmi Halloweenská svítící strašidla, my si ale dnes dýni užijeme na talíři. Tak s chutí do toho. 🙂  Na pravé italské dýňové rizoto použijte dýni Hokaido. Základem je výběr té správné

Číst dále »
Recepty

Hříbkové rizoto

O víkendu jsme se vydali na houby. A našli jsme houby… Ale na rizoto to naštěstí stačilo. Už dávno jsme se totiž chystali, sepsat pro vás recept na rizoto z čerstvých hříbku. Tak jdeme na

Číst dále »
Tipy pro vás

Jak na italské rizoto

Už jste určitě slyšeli, že správné italské risotto má být krémové. Ale jak toho docílit ví málokdo. My se dnes s vámi podělíme o tajemství krémového italského risotta. Základem je správný druh rýže! S větším

Číst dále »
Tipy pro vás

10 rad pro perfektně uvařené těstoviny

Těstoviny jsou jedním z hlavních pilířů italské gastronomie – a ta patří k celosvětově vůbec nejoblíbenějším kuchyním. Uvařit těstoviny jako skutečný Ital ale vyžaduje určitý um. Těchto deset pravidel vám ale zaručeně vykouzlí gastronomický zážitek. Ctěte tvar

Číst dále »