Jak na italské rizoto

Už jste určitě slyšeli, že správné italské risotto má být krémové. Ale jak toho docílit ví málokdo. My se dnes s vámi podělíme o tajemství krémového italského risotta.
Základem je správný druh rýže! S větším obsahem škrobu rýže vytvoří tu pravou mazlavost, které chceme dosáhnout. Existuje několik druhů rýže vhodných na risotto, ale nejznámějším je asi Arborio.
Rýži před přípravou určitě neproplachujte, zbavila by se tím škrobu, který potřebujeme.
Dál je důležitý i postup, kterým připravujete risotto. Nejdřív je rýži potřeba orestovat na šalotce či cibulce a až pak podlívat vývarem.
Určitě s vývarem nešetřete a zároveň ochutnávejte. Rýže musí být al dente, rozhodně ne rozvařená.
Na konec přidejte ještě trochu vývaru, máslo a parmazán. Risotto by se mělo stékat ze lžíce.
Zdá se vám to celé složité? Když zrovna nemáte čas ani ingredience na dodržení všech postupů, vyzkoušejte naše risotto. Bez nutnosti krájení a vaření vývaru, se správnou rýži a jednoduchým návodem. Za dvacet minut máte hotovou vynikající večeři pro dva. Přidejte už jen máslo a parmazán pro dokonalý zážitek jako na italské farmě 👌

Líbí se vám příspěvek?

Share on facebook
Sdílet na Facebook
Share on email
Poslat na Email

Komentovat: